Saturday, July 08, 2006

Tolong berhenti dari mereka cerita bodoh!



Aku tahu ramai yang dah tengok ikan pari ni, dari akhbar tempatan. Dan cerita ni dah lama berlalu sebenarnya. Tapi aku tengok masih ramai lagi yang tertanya - tanya tentang cerita bangang, 'ikan ni adalah orang yang disumpah!'. Lepas tu ada plak video yang bangang keluar siap di added sound bacaan Al-Qur'an. Ini bagi aku dah mula menghina kesucian agama Islam.

HELL...o!! please la...( to person yg sengal tu) orang sekarang bukan sengal macam lu untuk diperbodoh-bodohkan oleh lu yang sengal.

Oklah... ini yang sebenarnya...

Ikan dalam video tersebut, merupakan salah satu spesis ikan pari yang wujud kat dunia ni. Ikan ni memang jarang ditemui di kawasan perairan laut kita. Kerana ia adalah spesis yang wujud diperairan South Wales (aku ulangi untuk Sengal tu, South wales!) spesis ni dipanggil sebagai Shovelnose Ray. Keadaan ikan ni memang pelik.




Untuk maklumat lanjut pasal ikan ni. Klik pada link Shovelnose Ray


Psst... aku dah la lama tak apdet, tetiba dapat plak cerita yang menyirapkan hati aku. Geram betul aku...

6 comments:

  1. oh..bagus jugak ade cerita ni.. skarang ko dah apdet.. hahaha!!

    hm..1st2 ako pun ingat cerita sumpahan tu betul..tipah tertipu la bang..mengong mu..tu la siap ade baca al-quran lg.

    then second ako tau dia bukan cerita betul, sebab ada gak bebudak yang buat projek skolah deorang wa treplika..ishk2...

    skarang baru dapat lagi betul, upanya ikan Shovelnose Ray.. bertuah pnye ikan,.. haiya,..

    tapi cepana dia leh perairan malaysia plak ni..pendatang haram nieh..tapi..good to know the truth..hehe..

    ReplyDelete
  2. hahahahha, mula mula aku tgk, aku ingat patung atau orang dipakaikan... bila kau dah cerita baru aku tau... tq tq, bengong betul mereka2 itu... hahahahahahhahahahahah

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum,salam ukhwah..alhamdulillahh...ada juga anak juang islam yang masih sedar dan memperbetulkan keadaan..Ana rasa..lebih baik anta letak kat suratkhabar atau berita mengenai ikan tersebut...kerana..video klip tersebut telah tersebar luas di merata tempat..walaupun kita anggap perkara kecil..akan tetapi ia akan memudaratkan semua orang islam.Kerana percaya kepada benda2 yang tidak benar..Pembetulan ini juga merupakan fardhu kifayah.(Dimana jika seseorang sudah memperbetulkan sesuatu kesilapan..maka saudara2 islam yang lain juga terima pahala) Sekian hingga sini.Barakallahu Feek..
    www.muslimahmumtazah.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Anonymous8:11 AM

    Cool blog, interesting information... Keep it UP » » »

    ReplyDelete
  5. SAYA DARI INDONESIA, KAMI SATUAN CLUB MAHASISWA MUSLIM DI YOGYAKARTA, INGIN BERGABUNG..KAMI SENANG SEKALI MENDENGAR KEJELASAN INI.TERIMA KASIH BANGET..ini blog kami terima kasih :
    www.sourceofinspirationclubsic.blogspot.com

    ReplyDelete